Log In | Register
Skip to main content

Recent Posts

21
Introductions / Time to continue working on the Bug
Last post by Thanney -
My Bug has been sitting sadly staring at me every time I go in the garage, and I think it is time to give it attention again.  I tried picking up from where I left off on the forum, but I cannot seem to find my old account, so starting a new one.  This is a picture of the last time I truly drove her:


I have worked on her maybe three times after this picture was taken.  Hopefully more progress pictures to come  :wink:
22
Buy/Sell/Trade / Mk4 automatic transmission filter and fluid
Last post by DonovanJM -
I have been holding onto this filter and fluid for years.  I haven't even had the car for it in over a decade!  :rotflmao:  Time to let it go.  I have 3 quarts of the tyranny fluid though I thought I had 4. If I find the other quart it will go too.
$30 for it all. 

Text me at  360-450-7020
  Thank you!
      Donovan





23
Tech Help Cars / Re: Engine running VERY rough
Last post by Matty -
So I pulled the air cleaner off and looked down the throat of the carb while I had my son turn over the engine and I can see gas squirting so it appears the carb is working.

Static timed the distributor to 7.5 ATDC.
Pulled a spark plug, put in a spare(good) spark plug, grounded the plug and turned the engine over. No visible spark that I can see.
Replaced the coil with a new Bosch blue 12v and STILL no spark.

Rotor, cap and new plug wires are up next.

I'm really scratching my head on this one... :dontknow:
24
Tech Help Cars / Re: Engine running VERY rough
Last post by Matty -
Unfortunately the issue has only become worse.

Now I can't get the engine to turn over at all so I can't check for vacuum leaks  :2down:

What I've down so far:

I've checked the fuel pump and its pumping fuel fine.
I've checked the idler jet on the carb(SOLEX 34Pict-3) and it is not clogged.
I replaced all 4 spark plugs.
I checked gap on all valves.
Can't check timing because can't get it to run at all now.
I took out the Pertronix and replaced with points and made no difference.
I pulled the carb, dissembled, cleaned all parts with carb cleaner and air and no difference.

Am at a loss on what to do next.... :dontknow:
25
General Chat / 3 WEEKS
Last post by Nacho -
3 weeks till the Bug Run. When is the next meeting for all that are planning on helping?
26
Tech Help Cars / Re: Engine running VERY rough
Last post by BuginU2 -
Vacuum leaks around the manifold?  Check for leaks in the boots and at the ends.  Try spraying some starting fluid at the boots and ends to see if it changes the sound of the engine.
27
Tech Help Cars / Engine running VERY rough
Last post by Matty -
Hey all, have an issue with my stock 1600 DP I could use some advice with.

It was running absolutely fine one day and the very next day it started running extremely rough, like it was not getting fuel. I can start it with some finesse but it will not stay running but for about 30 seconds or so.

I've checked the fuel pump and its pumping fuel fine. I've checked the idler jet on the carb(SOLEX) and it is not clogged. I replaced all 4 spark plugs. I checked gap on all valves. I checked voltage at the coil. Can't check timing because can't get it to run long enough.

009 dizzy with Pertronix. My guess is a bad Pertronix or internal carb issues? Any thoughts would be appreciated so I don't just start taking everything apart.
28
voted!
29
Projects - VWs only / Re: 1960 Single Cab - I lost my marbles.
Last post by CatBox -
I was going to say you should find a full size truck bed for it.
Then start sectioning it down both ways to fit the wheelbase and width needed.
I always wanted to do that with a Unimog.
That way you have a working tailgate and a reasonably well engineered structure.
30
General Chat / Re: 99W Drive-in nominated for USA Today Top 10 Best
Last post by jbjetta -
Looks like they have dropped to # 2! Better pick up those votes and spread the word!  :cheers: